torstai 28. marraskuuta 2013

Leikkauksesta seuraavana päivänä jälkitarkastukseen.

Leikkauksen jälkeinen yö ei tosiaan mennyt oikein nukkuessa, vaan molempien valvoessa. Seuraavana aamuna olikin sitten silmän jälkitarkastusaika heti 8.30. Tyttärellä oli edelleen huono olo eikä suostunut syömään aamupalaa. Vain joi vähän mehukeittoa. Katse oli koko ajan maassa sillä jos käänsi päätä ylös päin niin sattui leikattuun silmään. 

Pääsimmekin heti lääkärin vastaanotolle. Ja sidetaitos silmästä poistettiin. Silmä oli mustuaisen ympäriltä täysin verinen ja viikon kahden kuluessa alkaa paranemaan. Lääkäri teki erilaisia silmän tutkimuksia. Ja se mikä ei ollut kunnossa oli, että näkee kaksoiskuvia. Ja tietysti nyt heti sumeana leikkauksen jälkeen. Samoin silmässä on hiekan tunnetta mitä tekisi kovasti mieli hieroa. Mutta sitä ei saa tehdä. Koko ajan valuu kyynelnestettä jota voi varovasti pyyhkäistä sidetaitoksella. Lääkäri myös laittoi ensimmäiset tipat, mikä ei tietenkään tunnu mukavalta. Sanoi myös että kaksoiskuvat ovat ikävä juttu ja että pitäisi jo alkaa ilmeisesti miettimään seuraavaa leikkausta. (Lapsi sanoi heti lähdettyämme ettei missään nimessä halua enää toista leikkausta). Joten omasta mielestäni kyllä lapsi jo osaakin tuollaisen päätöksen tehdä itsekkin eli jos ei halua niin voi halutessaan tehdä sen sitten vaikka aikuisena jos on tarpeen. (Tässä vaiheessa on pakko sanoa että seuraavana aamuna ei enää ollut kipua silmässä niin että olisi ollut tarvetta kipulääkkeelle enää. Ja mikä parasta: kaksoiskuvat olivat hävinneet!). 

Lääkärin tutkimuksen aikana taas tuli niin kova pahoinvointi että taas tuli oksennus. No tutkimus saatiin suoritettua loppuun ja pääsimme lähtemään kotimatkalle. Sitten alkoikin kotona ahkera silmätippojen laitto ja syöminen saadaksemme heikotusolon pois. Ja tuon lääkärin tarkastuksen jälkeen ei olekkaan enää oksentanut kertaakaan. Että kyllä se paraneminen tästä lähtee käyntiin pikkuhiljaa. Ja seuraava tarkastus onkin sitten tammikuussa. Muutama viikko käytetään silmätippoja.

 Toivottavasti joku joka miettii leikkaukseen menoa, saisi tästä vähän vinkkiä leikkauksen kulusta. Siksi tästä tänne halusinkin teille kertoa.

2 kommenttia:

  1. Nyt, kun luin, että kaksoiskuvat ovat hävinneet, raskas möykky poistui mummun sydämestä!

    VastaaPoista
  2. :-). Kyllä se onkin helpotus. On raskasta jos koko ajan näkee kaksoiskuvia. Toivotaan että jatkossakaan niitä ei enää tule.

    VastaaPoista