tiistai 2. helmikuuta 2016

Herkulliset juurespihvit


Uudistunut Pirkka lehti tuli viime viikolla. Tykkään, löysin monia hyviä vinkkejä.  Kuten tämän kokeilemisen arvoisen juurespihvi ohjeen. Näistä tuli herkullisia!  Ohjeesta tulee 4:jälle henkilölle. Minä tein annoksen kaksinkertaisena.

Ohje
1pkt (500g) Pirkka juuressosetta
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl perunajauhoja
 1 pieni (100g) sipuli
2 kananmunaa
1tl Provencen mix-yrttisekoitusta
1/4tl suolaa
ripaus mustapippuria

Paistamiseen
juoksevaa margariinia





1. Sekoita juuressose, kaurahiutaleet ja perunajauhot. Anna turvota noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.


2. Kuutioi sipuli ja lisää kuutiot taikinaan. Sekoita joukkoon munat ja mausteet.



3. Paista taikinasta ohukaispannulla pihvejä miedolla lämmöllä. Paistoaika on noin 4 minuuttia/puoli. Tarjoa lisäksi halutessasi yrteillä maustettua kermaviilikastiketta.



Meidän sunnuntaiaterian lisukkeena oli tällä kertaa perunoita, porkkanaraastetta ja smetanaa.

Oi että oli hyvää! Yllättäen maistui ihan hyvin myös lapsille, vaikka "juuressose" sanana ei uppoa lapsiin. Mutta palaute olikin: "Nää onkin ihan hyviä" .

4 kommenttia:

  1. Oi että näyttää hyvältä! :) Täytyykin itsekkin tehdä kasvispihvejä pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Näitä kannattaa kyllä tehdä. Meilläkin lapset tykkää kovasti pinaattiletuista, mutta nämä juuresletut saivat nyt sen verran kannatusta, että saa näitä tehdä toistekkin.

      Poista
  2. Pitääpä kokeilla tuota ohjetta, näyttää herkulliselta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti :). Hyvää on. Meidän pieninkin pisteli poskeen hyvällä ruokahalulla. Ja jos jää seuraavalle päivälle, niin uunissa lämmitys. Niin melkein yhtä hyvää on silloinkin. Tietysti juuripaistettuna ihan parhaita.

      Poista