perjantai 4. joulukuuta 2015

Omatekoinen piparitaikina


Tämä on äitini löytämä ihanaakin ihanampi piparitaikinaresepti. Aikoinaan äitini löysi tämän jostakin lehdestä, kun minä olin pieni.  Tämä resepti on voittanut piparikisan ensimmäisen palkinnon. Päivin parhaat piparit!  Siitä lähtien äiti meille aina tällä reseptillä on piparit tehnyt,  ja tekee edelleen joka vuosi.

Nyt saan myös minä tehdä näitä omille lapsilleni. Voin kertoa, että meillä lapset rakastavat varastella tätä taikinaa jo ennenkuin ehtivät uuniin asti. Saa olla tarkkana, ettei kukaan ehdi liikaa taikinaa suuhunsa pistää. Muuten on vatsat seuraavana päivänä kipeänä.

Joko olette ehtineet pipareita tehdä? Jos ette, niin tässäpä tulee ihana resepti kokeiltavaksi. Ja jos teiltä löytyy oma maailman paras pipariresepti, niin linkatkaa ihmeessä kommentteihin!


 Mittaa kattilaan 250g voita, 200g (reilu 2dl) sokeria, 1 1/2 dl siirappia, 2tl neilikkaa, 2tl kanelia, 1 1/2tl inkivääriä, 1tl pomeranssinkuorta ja 1/2 dl kaakaojuomajauhetta.

Kiehauta ja anna jäähtyä kunnolla.



Vatkaa jäähtynyt seos vaahdoksi.

Lisää joukkoon 2 kananmunaa. Lisää ne yksitellen reippaasti vatkaten.


Sekoita n. 500 g(8dl) vehnäjauhoja, 3tl soodaa ja 1 tl suolaa keskenään. Lisää jauhot taikinaan varovasti sekoitellen. Anna taikinan rauhoittua jääkaapissa yön yli.

Seuraavana päivänä kauli taikina ohueksi. Ripottele päälle tasainen  kerros kidesokeria juuri ennen kaulimisen loppua.  Paista piparit 180 asteessa n. 6 min. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti