torstai 30. heinäkuuta 2015

Mustikkakukkoa



Pitkään oli tämä aivan ihana mustikkakukon ohje minulla hukassa. Nyt löysin kaappeja siivoillessani. Sain tämän Kuopiosta kotoisin olevalta ystävältäni, kun ensimmäinen tyttäreni oli pieni.

En muistanutkaan miten ihanaa tämä on. Tämä määrä riitti hyvin koko perheelle sillä tämä on kuitenkin aika makeaa. Mielestäni parhaiten tähän sopii tarjoiltavaksi vaahtoutuva vaniljakastike. Myös kermavaahdon kanssa on todella herkullista. Itselläni tuossa kuvassa on maidotonta kermavalmistetta. Tässäpä resepti myös teille.

 Mustikkakukko 

- 200 g margariinia
- 1dl sokeria
- 1dl  ohrajauhoja
- 1 dl ruisjauhoja 
- 1  tl leivinjauhetta

 Täyte

- 6dl mustikoita 
- 1 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja

 Ohje

Nypi margariini ja sokeri sekaisin. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekaisin ja lisää sokeri-margariini seokseen. Painele uuninkestävän vuoan pohjalle ja reunoille. Itselläni oli niin laakea vuoka ettei tästä riittänyt kanneksi pohjataikinaa, mutta hyvää tuli silti.   Sekoita täyte ainekset sekaisin. Mustikat saavat olla tässä vaiheessa jäisiä. Itse käytin pakastemustikoita. Lisää täyteainekset pohjan päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 45 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti