maanantai 15. helmikuuta 2016

SairasteluaNiinpä nämä sairastelut iskivät myös meille. Koululaiselle tuli vatsatauti, joka lopulta oli 3:mella lapsella. Pienin on ollut nyt  kolme päivää kuumeflunssassa. Pahinta näin pienen kanssa on kovan kuumeen saaminen laskuun, ja hengityksen vaikeutuminen tukkoisuuden ja myöhemmin räkäisyyden vuoksi.

Ensimmäinen yö oli vaikein. Kuume oli korkea, ja hengittäminen vaikeaa tukkoisen nenän kanssa. Yskäkin vaivasi. Paras apu oli tuolloin nukuttaminen pää reilusti kohoasennossa. Höyryhengitys ja kuumelääkkeillä kuumeen alentaminen. Suuri apu tukkoiseen nenään on myös Baby Mist nenäsuihke. Uskon, että sen käyttö on meillä estänyt korvatulehdusten saamisen, ainakin osittain. Vielä ei siis ole tullut yhtäkään korvatulehdusta. Näin oli myös vanhimmalla tyttärellämme. Muilla lapsilla kyllä on ollut ja yhdeltä jouduttiin jopa putkittamaan molemmat korvat vuoden täytettyään. Mutta siis kiitollinen saan olla, kun nyt ollaan todellakin säästytty tällä kertaa korvatulehdus kierteiltä.

Refluksi kylläkin vaikeuttaa sairastelua nyt. Selkeästi paheni nyt kuumeen yhteydessä.

 Yksi erittäin hyvä juttu muistaa pienten ja isompienkin sairastelussa, on ennen kaikkea nesteytys! Se että saa kuumeisen lapsen edes juomaan, jos ruoka ei maistu niin hyvin kuin tavallisesti, on ensiarvoisen tärkeää.  Ja juoma saa kyllä olla mielijuomaa. Niin sitä saa helpommin menemään. Nytkin ihan suosiolla annoin kaakaota maidon ja veden lisäksi. Kaakao olikin niin hyvää, että nyt sitä pyydetään joka kerta, kun jääkaappi aukeaa. Tämä olikin ensimmäinen kaakaokokeilu. Oatlyn valmiskaakaota kokeiltiin. Maistui hyvälle kun itsekkin maistoin. Onneksi se maitokin silti yhä kelpaa, kun vain sanoo ettei kaakaota ole.

 Mikä sitten on ollut äidin pelastus jaksamiseen yövalvomisten takia? :-) No se kahvi! Kahvia on tullut juotua jokunen kuppi enemmän kuin normaalisti.

Onneksi nyt aletaan jo olla paranemaan päin. Ja mikä ihana piristävä uutinen. Saadaan äitini ja siskoni loppuviikosta meille käymään! Sitä odotellessa. Mukavaa viikon alkua kaikille!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti