perjantai 5. helmikuuta 2016

Lukeminen

Lapsuuden kesistä on mieleen jäänyt  kirjojen lukeminen. Muistan, miten ihanaa oli aloittaa kesäloma, ja hakea kirjastosta hurja pino kirjoja. Pystyin lukemaan vaikka miten monta kirjaa päivässä. Ajantaju vain hämärtyi kun sai uppoutua kirjan maailmoihin. Sittemmin tuli opiskelut ja työt, ja jotenkin romaanien lukeminen on jäänyt perheen arjen kautta todella vähäiselle. Tällä hetkellä olen pääasiassa lehtien lukija. Niissä on lyhyitä, nopeasti luettavia juttuja, joita ehtii pienessäkin ajassa ahmia. Aina löytää uusia vinkkejä ja ajatuksia.

Rakastan lukea kirjoja, mutta jos löytää mielenkiintoisen kirjan, mikä onkaan kamalampaa, kuin keskeyttää se. Tällähetkellä on mahdotonta löytää tuota keskeytymätöntä lukuaikaa muulloin kuin myöhään yöllä. Ja usein silloin myös haluan tehdä käsitöitä. Pitää siis valita kahdesta mielipuuhasta aina toinen. Usein kirjan sijaan se lukeminen on nykyään lehden lukua.  Nyt olen päättänyt myös hankkia aikaa, vaikka väkisinkin kirjojen lukemiselle. 

Löysin kirpparilta tuon  Gangesin tytär, pokkarin. Minua on aina kiinnostanut Adoptio ja miten adoptoidun lapsen elämäntarina kulkee.  Minkälaisia elämän kohtaloita on adoption taustalla. Adoptio ohjelmat ovat myös mielenkiintoisia, niitä olen seurannut myös.  Mielenkiinnolla aloitan tämän kirjan lukemisen illalla.

Lukeminen on tietysti parasta silloin, kun vieressä on jotakin herkkua. Pakko vielä vinkata valkosuklaan ystäville tästä ihanasta uudesta suklaasta. Kaupassa pisti silmään tuo rakastamani marja mustikka, ja valkosuklaa. Tässä suklaassa parasta on isot mustikkapalat ja plussana vielä runsas puffattu riisi! Nam! Ihan paras valkosuklaalevy tällä hetkellä. Myös lapset ihastuivat tähän heti, vaikka eivät valkosuklaasta niin välitäkkään. Täytyykin hakea toinen levy, jos siitä sitten riittäisi lukuhetkeenkin. Tämä levy kun meni heti jakoon ja parempiin suihin. 

2 kommenttia:

  1. Minäkin luin lapsena paljon, olin oikea lukutoukka. Meidän kuopus on samanlainen:) Harvoin tulee nykyisin luettua, kun ei ehdi. Käsitöitä tulee tehtyä vapaa-aikana niin ei ehdi silloinkaan lukea. Mutta jospa joskus tulevaisuudessa...Maukkaan näköistä suklaata, olen suklaan ystävä, muista karkeista en juuri pidä. Hauskaa viikonloppua ja lukuhetkiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän nuorempi tytär myös tykkää lukea. Poikia onkin sitten ollut vaikeampi saada vapaalla lukemisen pariin. Liikunta vie mennessään :) Suklaa on aina ollut myös minun herkku. Se vaan on niin hyvää :) Oikein ihanaa viikonloppua myös teidän perheelle!

      Poista