sunnuntai 28. elokuuta 2016

Suklaa kääretorttu






Tämä suklainen banaani-luumu kääretorttu vie kielen mennessään. Nyt löytyy tuoreita luumuja kaupoista, ja ostin ison satsin. Lapsille en saa luumuja oikein maistumaan. Mutta, tämän herkun sisälle voi luumupalasetkin piilottaaa. Herkullista oli kaikkien mielestä. 

Tarvitset:
- 4kananmunaa
-1 1/2 dl sokeria
-1 dl perunajauhoja
-1 rkl vehnäjauhoja
-2 rkl kaakaojauhetta
-1 tl leivinjauhetta
-2 dl kuohukermaa
-200g suklaata 

Ohje: 
1.) Lämmitä kerma kattilassa. Lisää suklaa sulamaan kerman sekaan. 

2.) Siirrä kerma-suklaa seos puhtaaseen kuivaan astiaan, ja laita pakkaseen pohjan teon ajaksi. 

3.) Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. 

4.) Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää kananmuna-sokeri vaahtoon. 

5.) Paista korkeareunaisessa uunipannussa noin. 5-7 min. 225 asteessa. 

6.) Ota suklaaseos pakastimesta, ja vatkaa seos vaahdoksi.

7.)  Lisää jäähtyneen pohjan päälle banaani siivuja ja pilkottuja luumun palasia. Lisää päällimmäiseksi kerma-suklaa vaahto. Kääri rullaksi ja laita jääkaappiin. Tarjoa vaikkapa jäätelöpallojen kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti