sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Pähkinäiset herkkusämpylät



Nämä ihanat pähkinäisen makeat sämpylät ovat suosittuja meillä. Reseptin olen saanut äidiltäni, ja tämä on yksi luottoresepti minkä tiedän aina onnistuvan. Mysli tekee tästä hiukan normisämpylöitä ruokaisamman. Ja antaa samalla rouheaa rouskuteltavaa. Näitä teen usein keiton kylkeen. 

Tässäpä ohje: 

Pähkinäiset sämpylät 

- 5dl vettä
 - 3rkl siirappia
 - 2tl suolaa
 - 1/5dl mysliä
 - 2dl ruisjauhoja 
- hiiva
 - 7dl vehnäjauhoja tai sämpyläjauhoja
 - 0,5dl öljyä. 

Lisää hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sekaan muut aineet, ja sekoita taikinaksi. Anna nousta noin 20 min. Pyörittele sämpylät pellille, ja anna vielä nousta toiset 20 min. Voitele sämpylät vedellä,  ja paista uunin keskiosalla kauniin ruskeiksi.  Noin 15-20 min. uunista riippuen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti