sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kesän kirja uutuus

*Kirja saatu blogin kautta, postaus sisältää linkin verkkokauppaan.

Tässä tulee nyt ensimmäinen tämän blogin kirja-arvio. Sain Suomalaisesta kirjakaupasta tämän Minna Rytisalon Lempi kirjan ennakkokappaleen luettavaksi. 

Kirjan kirjoittaja Minna Rytisalo on minulle ennestään tuntematon, joten otinkin innoissani tämän teoksen luettavakseni.

 Minna Rytisalo on Sodankylässä syntynyt ja Kuusamossa asuva lukion äidinkielenopettaja. Hän on kirjoittanut vuosia kolumneja sekä lisäksi kirjallisuuteen ja lukemiseen liittyviä tekstejä. Kahdenkymmenen vuoden harkinnan jälkeen hän toteutti viimein oman haaveensa ja kirjoitti kirjan. 

Kirja kertoo lapin sodan ajasta, jolloin Viljami joutuu jättämään vastavihityn vaimonsa piikatytön kanssa kaksin kotiin ja lähtemään rintamalle. Lempi on Viljamin, Ellin ja Siskon kertomukset. Lempi on ilmaisuvoimainen tarina rakkauden haavoittamista ihmisistä ja siitä, miten sattumanvaraista elämä on. 

Tämä kirja saa ajattelemaan, ja mielestäni kirjan tärkein tarkoitus onkin saada lukija ajattelemaan ja pohtimaan elämää. Päästä sisään itselle vieraaseen maailmaan. Sen tämä kirja tekee. 

Oli mielenkiintoista päästä jokaisen kertojan erilaiseen ajatusmaailmaan. Surullinenhan tämä kirja on tietysti, sillä tapahtumat sijoittuvat sota aikaan. Monesti ei tule mietittyä sen ajan elämää, mutta tässä kirjassa pääsee. 

Kirja on kirjoitettu mielenkiintoiseksi ja yllätykselliseksi niin, että mielenkiinto säilyy loppuun asti kunhan ensin pääsee sisälle tekstiin. Suosittelisin tätä vähän varttuneemmalle lukijalle. 

Kirja tulee julkaisuun 20.7.2016. Voit tilata sen vaikka täältä:   Tilaa uusimmat kirjat, oppaat ja lukemiset Suomalaisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti