perjantai 14. marraskuuta 2014

Allergiaa ja atooppista ihottumaa

No huh sentään, että on ollut hiukan haasteellista tämä meidän arki vauvan kanssa. Kyllä on pienellä kestämistä. Ei riittänyt tuo refluksia sitten, vaan nyt ollaan saatu juosta lääkäristä toiselle allergian ja atopian vuoksi.

 Kaikkihan alkoi, kun aloiteltiin kiinteiden maistelua. Yritettiin maistella päärynää, mutta siitäpä puhkesi ärhäkkä ihottuma kasvoihin, kaulaan, ja päähän. Lastenklinikalta saatiin ohjeita rasvata poskia, ja öljyllä hoitaa päänahkaa. Ilmeisesti juurikin tuon päärynän vuoksi on puhjennut atooppinen ihottuma. Näin meille siellä sanottiin. Ja että pitää nyt jättää päärynä kokonaan vähäksi aikaa pois, ja myöhemmin kokeilla uudestaan.  Sitten tuntui vain ihottuma pahenevan, ja eikun uudestaan lääkärille. 

Tämä lääkäri katsoi vaunuissa nukkuvan vauvan poskia, ja sanoi, että selvästi olet saanut atooppisen lapsen. Että nyt on sitten koko loppuelämä rasvausta ja rasvausta. 

Meillä kun näitä oireita ei ole ollut kenelläkään aiemmalla sisaruksella. Eli kaikki refluxiasta mukaanlukien on ihan uutta meille. Lääkäri siis määräsi erilaisia lääkevoiteita, ja sain esitettä mukaani kotiin. Yritin ruoka-aine allergiasta puhua, mutta lääkäri sanoi, ettei ole mitään allergiaa, vaan atopiaa. 

 Käytiin sitten heti hakemassa lääkärin määräämät neljä voidetta, ja tässä vaiheessa suosittelen kyllä kaikkia tarkistamaan tuoteselosteista saamansa lääkkeet ja niiden sopivuuden. Itse menin niin sekaisin monista voiteista, että mihin sitä mitäkin voidetta nyt yöksi laitetaan. Aloin lukea lääkevoiteen sisätöä, oli kyllä niin tujun kuuloista voidetta, että epäilin heti voiko tuollaista oikeasti vauvan iholle laittaa.Soitettiin sitten lastenklinikalle, kun apteekki jo oli kiinni. Onneksi soitettiinkin, siellä heti alkoivat ihmettelemään, että kuka lääkäri oli tuota lääkevoidetta määrännyt. Eli ei saa laittaa missään nimessä. Huh, kun olin helpottunut ettei oltu ehditty kokeilla. 1% kortisonivoidetta saatiin lupa laittaa yöksi. Ja sehän auttoikin vähän seuraavaksi aamuksi. Onneksi seuraavana aamuna oli vielä neuvola ja neuvolalääkäri. Neuvolalääkärikin sitten ihmettelemään tuota lääkevoidetta, että kylläpä on lääkäri varomattomasti määrännyt voidetta. Laittoi sitten uuden lääkevoidereseptin, jota nyt ollaankin hyvillä tuloksilla käytetty.Ja vielä lähetteen labraan, mitä aiempi lääkäri ei laittanut. Tässäpä kuvaa tästä voidemäärästä josta yksi voide on jätetty kyllä täysin käyttämättä. 2 kommenttia:

  1. Onko se tuo Bemetson, jota ei saa käyttää? Tiedoksi myös kyseiselle lääkärille!

    VastaaPoista
  2. Kyllä on! Joku kertoi minulle, ettei sitä helposti määrätä edes aikuiselle, niin miten sitten vauvalle...

    VastaaPoista