sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Pähkinäiset herkkusämpylät



Nämä ihanat pähkinäisen makeat sämpylät ovat suosittuja meillä. Reseptin olen saanut äidiltäni, ja tämä on yksi luottoresepti minkä tiedän aina onnistuvan. Mysli tekee tästä hiukan normisämpylöitä ruokaisamman. Ja antaa samalla rouheaa rouskuteltavaa. Näitä teen usein keiton kylkeen. 

Tässäpä ohje: 

Pähkinäiset sämpylät 

- 5dl vettä
 - 3rkl siirappia
 - 2tl suolaa
 - 1/5dl mysliä
 - 2dl ruisjauhoja 
- hiiva
 - 7dl vehnäjauhoja tai sämpyläjauhoja
 - 0,5dl öljyä. 

Lisää hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sekaan muut aineet, ja sekoita taikinaksi. Anna nousta noin 20 min. Pyörittele sämpylät pellille, ja anna vielä nousta toiset 20 min. Voitele sämpylät vedellä,  ja paista uunin keskiosalla kauniin ruskeiksi.  Noin 15-20 min. uunista riippuen. 

perjantai 15. huhtikuuta 2016

Ulkoilua




Kyllä on ihanaa, kun on kevät! Enää ei tarvitse pukea toppavaatteita ulos lähtiessä. Tuo ihana aurinko lämmittää. 

Ollaan ihmetelty vettä ja sorsia. Leikitty hiekkaleikkejä, ja keinuttu ahkerasti. 

Pitkät kävelylenkit ovat nyt mieluisia. Tuo pieni jaksaisi kävellä kuinka pitkään vain. Välillä vain pysähdellään ihmettelemään kaikkea. Keräilemään käpyjä. Katsomaan ja kuuntelemaan lintuja puissa.

 Samalla pölötellään ahkerasti. Paljon löytyy jo sanoja, jopa kolmen sanan lauseita. Sanat on välillä tosin sellaisia, ettei vieras heti ymmärrä. Mutta kotiväki ymmärtää. Ja aina kävelyretkillä on oikeasti kiva jutella ja opetella kaikkea uutta.

Enää ei mielellään istuta rattaiden kyydissä, vaan kävellään tai juostaan. 

Kesä! Pian se on täällä!  

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Kirppislöydöt








Tuli käytyä taas pitkästä aikaa kirpparilla, kun lähistölle avattiin uusi. 

Tällä kertaa mukaan lähti tämä kiva Espritin pehmeääkin pehmeämpi huppari. Juuri sopivan väljä tuollaisen menevän taaperon liikkumiseen sopiva. Ennenkaikkea ihastuin tämän hupparin sisäpuolen silkkiseen pehmeyteen. Tätä voisi pitää vaikka suoraan iholla. Niin pehmeää tuo kangas on. Kolme euroa ei ollut hinta eikä mikään tästä löydöstä. 

Toinen ihana löytö oli tämä Muumi kuutio! Tätä olenkin metsästänyt ja nyt sekin löytyi kolmella eurolla myös. Muumifanin ehdottoman hyvä löytö. Tätä pyörittelikin innoissaan koko kotimatkan. Niin mieleinen oli. Eikä tämä jää taatusti käyttämättä. Kovassa käytössä on edelleen. Myöskin koristeena lastenhuoneessa mitä mainioin.

torstai 7. huhtikuuta 2016

Nopea tulinen tonnikalaleipä





Tässä todella nopea aamu, väli tai iltapala kolmioleipä. Meidän lasten mieli eväsleipä myös.

 Ostan aina tätä varten tuota cilitonnikalaa ja aina myös tavallista, sillä kaikki eivät pidä tulisuudesta. Mutta voin kertoa, että jos tykkää tulisuudesta, niin nämä ovat parhaita.

Väliin voi laittaa, salaattia, kurkkua, kanaversiota ym. Meidän tämän aamun leivät tein näin: 

Tuliset kolmioleivät 

Ohje: 
Paahda kaksi leipää. Lisää väliin majoneesi, tonnikala ja tomaatti. Laita toinen leipä kanneksi. Puolita leipä kolmioleiväksi. Nopeasti valmista. 
Mukavaa aamua kaikille!

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Uudet sukat



Äitini teki minulle vielä yhdet ihanat Lapinsukat! Näihin löytyy ohje Rakas villasukka kirjasta.Nämä ovat aivan ihanat jalassa! Eilen hain postista paketin, mistä löytyi vaikka mitä! 

Äiti on innostunut kutomaan meille paljon sukkia. Sai molemmat tytötkin aivan ihanat sukat.

 Vielä jatkuu meillä villasukkakelit, vaikkakin välillä ihanainen auringonpaiste jo näyttäytyykin. 

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Kuulumisia viikonlopulta




Meidän viikonloppuun on kuulunut paljon jännitystä. Pojalla oli pelimatka Saksaan. Siellä saatiin olla kännykän välityksellä niin mukana jännittävissä tilanteissa. Matka sujui hienosti, ja viime yönä saatiin pojat valmentajineen ja kannustusjoukkoineen turvallisesti kotiin.

 Täällä päässä oli tyttären harjoituspeliä, ja joukkuekuvausta. Sinne tuli kikkailtua tämmöinen lettikampaus. Siis miten voikin olla kiva tehdä näitä erilaisia kampauksia! Olen kyllä jäänyt koukkuun näihin. Yritän jatkossa myös laittaa tänne blogiin näitä erilaisia hiuskuvia. Meinaa vain aina olla kiirusta, niin ettei muka ehdi kuvailla...

Ostin myös kevään ensimmäisen tulppaanikimpun kauppareissulta. Punaisia tällä kertaa. Pakkohan se oli kun niin edullisesti sai. On se kyllä ihme miten kukat voikaan piristää, ja samalla antaa toiveita kesästä!  

Pojan tuliais suklaa...nam. Milka suklaat on hyviä! 

Ihanaa viikon alkua kaikille!