lauantai 26. joulukuuta 2015

Joulukuun Sny-paketti


 Nyt oli viimeisen syksyn 2015 Sny-paketin aika! Paketista paljastui taas runsaasti kaikkea ihanaa!

 Kanavatyö, olen kyllä aiemmin tehnyt näitä, nyttemmin tosin harvemmin. Kiva taas kokeilla tätäkin.

Leivontatarvikkeet tulevat ehdottomasti tarpeeseen, leivon kaikenlaista ahkerasti. Synttäreitäkin on taas tiedossa heti tammikuussa ja helmikuussa.

 Äitisi on kyllä tehnyt hienon laukun! Tässä on hyvä tosiaan pitää keskeneräisiä käsitöitä.

Tyttäreni sai ystävältään lahjaksi hienon lyhdyn, lähettämäsi kynttilä käy siihen hienosti, kun entinen on poltettu. Nyt on ollut niin pimeää, että kaikki valo on ihanaa. Hauska tuo tekemäsi pussukka, sillä tupsu on tehty heijastinlangasta. Tupsua voi siis myös käyttää heijastimena.

 Aivan mahtava kierros taas takana! Suuret kiitokset kaikista upeista paketeistasi! Pariksenihan paljastui Päivikki, jonka blogiin pääset tutustumaan 
täältä


Aivan ihanat kerät Regian Arne&Carlos sukkalankaa!


Hyviä nämä puolukkatikut!

Monesti ollaan ihasteltu kauppareissuilla tyttäreni kanssa näitä aikuisten värityskirjoja! Nyt sain/saatiin sellainen :-). Ihastuin itse suuresti näihin kirahvi kuviin! 


keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Alpakkalankaa


Ajattelin pitkästä aikaa tehdä talveksi itselleni uuden villatakin. Valmistaudun siis tammikuun pakkasiin. Lasten treeneissä pakkasilmoilla kylmässä jalkapallohallissa tulee aina yllätysjäätyminen. Vaikka olisi mielestään pukeutunut miten lämpimään toppatakkiin tahansa, niin silti.

 Siksi ajattelin nyt uskaltautua hankkimaan tätä ihanan pehmoista Suri Alpakka lankaa. Tämä lanka on 96% baby suri alpakkaa ja 4% polyamidia.

 Tilasin ensimmäiset 2 kerää muiden lahjakerien lisäksi Käsityöliike Katariinasta.  Enkä voisi olla tyytyväisempi tähän lankaan. Eikä hintakaan ihan mahdoton ole, jos vertaa laatuun ja käyttöikään. Mielelläni ostan vähän harvemmin ja laadukasta vähän kalliimmalla,  jos sillä saa mieleisen ja pitkäikäisen lopputuloksen.

Voi kyllä olla, etten saa tätä itselleni jos tuleekin "liian" ihana :-). Silloin taitaa päätyä tyttären kaappiin. Mutta ei se mitään, sitten vain on neulottava toinen heti perään. Tätä nimittäin on niin ihana ja nopea neuloa. Ei malta keskeyttää millään, kun alkuun on päässyt.

Puikoilla on nyt sukkia, lapasia, villatakkia ja huivia. Mutta tykkään tehdä montaa projektia samaan aikaan, ei pääse tylsistymään ja valmistakin tulee ihan yllättävän nopeasti. 


Ensimmäisestä kerästä sain tehtyä näin pitkän kappaleen takakappaletta. Riittoisaa lankaa. 

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Hyvää Itsenäisyyspäivää



Tämän minulle tärkeän kuvan kautta haluan toivottaa kaikille  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

perjantai 4. joulukuuta 2015

Omatekoinen piparitaikina


Tämä on äitini löytämä ihanaakin ihanampi piparitaikinaresepti. Aikoinaan äitini löysi tämän jostakin lehdestä, kun minä olin pieni.  Tämä resepti on voittanut piparikisan ensimmäisen palkinnon. Päivin parhaat piparit!  Siitä lähtien äiti meille aina tällä reseptillä on piparit tehnyt,  ja tekee edelleen joka vuosi.

Nyt saan myös minä tehdä näitä omille lapsilleni. Voin kertoa, että meillä lapset rakastavat varastella tätä taikinaa jo ennenkuin ehtivät uuniin asti. Saa olla tarkkana, ettei kukaan ehdi liikaa taikinaa suuhunsa pistää. Muuten on vatsat seuraavana päivänä kipeänä.

Joko olette ehtineet pipareita tehdä? Jos ette, niin tässäpä tulee ihana resepti kokeiltavaksi. Ja jos teiltä löytyy oma maailman paras pipariresepti, niin linkatkaa ihmeessä kommentteihin!


 Mittaa kattilaan 250g voita, 200g (reilu 2dl) sokeria, 1 1/2 dl siirappia, 2tl neilikkaa, 2tl kanelia, 1 1/2tl inkivääriä, 1tl pomeranssinkuorta ja 1/2 dl kaakaojuomajauhetta.

Kiehauta ja anna jäähtyä kunnolla.



Vatkaa jäähtynyt seos vaahdoksi.

Lisää joukkoon 2 kananmunaa. Lisää ne yksitellen reippaasti vatkaten.


Sekoita n. 500 g(8dl) vehnäjauhoja, 3tl soodaa ja 1 tl suolaa keskenään. Lisää jauhot taikinaan varovasti sekoitellen. Anna taikinan rauhoittua jääkaapissa yön yli.

Seuraavana päivänä kauli taikina ohueksi. Ripottele päälle tasainen  kerros kidesokeria juuri ennen kaulimisen loppua.  Paista piparit 180 asteessa n. 6 min. 



torstai 3. joulukuuta 2015

Kana-kasvissose keitto



Tätä herkullista kana-kasvissose keittoa meillä tehdään usein. Tämä valmistuukin melkein itsestään keittyessään. Ajallisesti tietysti vähän aikaavievää, jos laskee keittoajan mukaan. Mutta maku on hurmaava. Keittoon voi käyttää kasviksia maun mukaan. Ja parsa-ja kukkakaalia tai esim. herne-maissi-paprika sekoitusta.



Aloitetaan keittämällä paketillinen kanasuikaleita. Yleensä keittelen niitä n.45min. Lisään alkuvaiheessa myös mukaan suikaloidun sipulin, 2tl Lenis krydda mausteseosta ja tl currya. 


Sitten kuoritaan ja paloitellaan porkkanoita ja perunoita. Ne lisätään keittoon, kun kanasuikaleet ovat valmiina.



Kun kasvikset ovat melkein valmiita, lisätään vielä parsakaalia ja kukkakaalia. Keitetään niitä vielä n.5min.


Ylimääräistä vettä voi kaataa pois, niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Niin keitosta tulee sopivan paksuista. Sitten vain  soseutetaan keitto.


Viimeiseksi sekoitetaan sekaan vielä tuorejuusto. Herkullisen valmiin keiton kruunaa pari lusikallista raejuustoa. On hyvää myös seuraavana päivänä lämmitettynä. Meillä tosin ei melkein koskaan jää seuraavalle päivälle, vaikka tekisi miten ison kattilallisen. Tätä nimittäin syödään vielä illalla uudestaan jos päivällä on jotain jäänyt. Kuulemma parasta samana päivänä syötynä. 

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Juhlan aikaa




Huomenna on suuri päivä!  Meidän tytölle. Pääsevät Finlandia-talon itsenäisyysjuhlaan! Koulussa on ahkerasti harjoiteltu tanssia. Huomenna myös vanhemmat pääsevät seuraamaan sitä koululle. Tänään haettiin vielä viime hetken puuttuvat jutut, kuten nuo korvakorut.

Tehtiin myös kukkatorttuja mango täytteellä. Ja herkuteltiin maukkailla omenoilla.