tiistai 24. helmikuuta 2015

Sny kevät 2015


Osallistun salainen neuleystävä kevään 2015 kierrokselle. Sain ensimmäisen yhteydenoton pariltani nallekortilla :-) , kiitos parilleni! Jännityksellä odotan taas alkanutta sny-kierrosta. 
 

perjantai 20. helmikuuta 2015

Postia


Tänään saimme hakea postista näin kivan yllätyksen! Ilmoittauduin Onni kerhoon. Valio lähetti pienen liittymislahjan,  joka sisälsi nätin Finlaysonin ruokalapun, Onni vadelmapuuron ja Gefilus vitamiinitipat. Mielestäni todella kiva paketti kokonaisuudessaan. Lisäksi tietoa Onni hedelmäsoseista, puuroista ja velleistä. Tästä olikin paljon apua. Sillä olin siinä luulossa, että nämä puurotkin sisältäisivät maitoa, mutta yllätyksekseni löysinkin muutaman maidottoman version. Nämä auttavat jo paljon tulevia matkojakin ajatellen. Olen niin tyytyväinen! Puurot keittelen kotona tietysti itse. Kesän reissuille ja mummolakäynneille on kyllä erittäin tervettullutta löytää jotain sopivaa valmiina. 

torstai 19. helmikuuta 2015

Bataattia ja kesäkurpitsaa


 Tämä aamu lähti käyntiin kello 6.00. Se käynnistyi puuron ja bataattisoseen keittelyllä. Tässä on tullut nyt hyvin selville ettei vauva kestä maitotuotteita, ja on myös eri ruoka-aineille allerginen. Kasvissoseista käy bataatti ja kesäkurpitsa. Onneksi edes ne. Parsakaali näyttäisi myös käyvän, kun sitä hiljalleen olen lisännyt. Lisäksi hyvällä ruokahalulla syö kaura-riisi ja vehnäpuuroja aamuin illoin. Seuraavaksi aion kokeilla mannapuuroa, jos se alkaa sopimaan niin teen mustikoista vispipuuroa.
 Siihen ei kaipaa edes sokeria, mustikat kun ovat sopivasti makeita. Samalla tekee vispipuuron koko perheelle, jos lisää tarvittaessa suolan ja sokerin vasta, kun on ottanut vauvan puuron erikseen.

 Nyt olen edelleen maidottomalla imetysdieetillä. Siitä olikin niin iso apu, kun selvisi tuo lehmänmaidon sopimattomuus. 8kk neuvolassa sitten varmasti mietitään jo, että mitä maitoa jatkossa sitten kokeillaan. 

Marjasoseista käy mustikka, vadelma, ruusunmarja, ja mangososeet. Lihasoseena käy kana, ja nyt on kokeilussa naudan jauheliha.  Ihan hyvinhän näitä nyt alkuun onkin. Kunhan pikkuhiljaa saisi nuo sopimattomatkin jossain vaiheessa taas sopimaan. 

Ja arvaatteko mitä tietysti sattui aamun kasvissoseen soseutuksessa? No sauvasekoitin pyöräytti muutaman pyöräytyksen ja sanoi stop. Olihan se jo kyllä vanhakin ja kovassa käytössä ollut niin onhan se jo hyvä vaihtaakkin uuteen.

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Toiset uudet nappikset


Tässä 11-vuotiaamme uudet nappikset. Kilpajoukkueessa nappisten täytyy olla laadukkaat ja kestävät. Treenejä, kun on melkein joka päivälle.  Jos lasketaan peli ja turnauspäivät mukaan, niin selvähän se on, että nappikset kuluvat ja menevät rikki. Niin kävi taas kerran, että edelliset tulivat kulutettua puhki. Ja nyt poika valitsi nämä. Laadukkailta vaikuttavat näin ensisilmäyksellä. Käyttökokemusta tulee sitten hiihtoloman jälkeen. Siihen asti parannellaan nyt tuota kipeytynyttä nilkkaa.



tiistai 17. helmikuuta 2015

Itsetehtyä laskiaispullaa


Pitihän sitä lapsille leipoa laskiaispullat. Tällä kertaa mansikkahillon, ja kermavaahdon kera.  Hyvin maistui taas, vaikka ei olekkaan ihan niin nättejä kuin kaupan pullat.

lauantai 14. helmikuuta 2015

Tyttöjen jalkapalloa


Tänään aloitti innokas pieni tyttärenikin jalkapalloharjoituksensa. Kyllä oli piristävä aamu, kun lähdimme reippaasti aamun harjoituksiin klo: 8.30, ja vielä lauantai aamuna. Arvostan suuresti näitä seurojen valmentajia ym. Jotka tekevät niin upeaa työtä pienten ja isompien urheilijoiden hyväksi. Todella moni tekee hyvin paljon vapaaehtoistyötä sen eteen, että lapsille järjestyy tällaista toimintaa. Kuinka hienoa se onkaan! Sitä ei osaa kuvitellakkaan miten paljon lapset urheiluharrastuksistaan saavat tulevaisuuttakin ajatellen. 

Eilen sitten hankittiin nämä nappikset, ja ei kyllä olleet kalliitkaan. Alennusmyynnistä kahdellakympillä saatiin. Hyvät oli pelata! Veljienkin nappiksia kokeiltiin, mutta vapaana olevat olivat sen numeron verran liian pienet, niin kauppareissuhan siitä tuli. Pojillakin oli molemmilla pelit, mutta siellä oli vähän huonompi tuuri tällä kertaa. Toisen nilkkaan tuli joku haaveri niin, että nyt tuli ensi viikon hiihtoloma hyvään saumaan. Saa lepuutettua tuota jalkaa hyvin. Ehkä se paranee sitten viikon levon ansiosta. Toinenkin joutui lähtemään kesken pelin kotiin, vatsakivun vuoksi. 

Mukavaa viikonloppua kaikille! Ja mukavaa hiihtoloman alkua sitä nyt viettäville! 

perjantai 13. helmikuuta 2015

Leluja pienelle


 Nyt kun vauvamme on jo kasvanut 7 kk ikään. On jo aika tehdä leluhankintoja. Yhtään vauvaleluja ei ole jäänyt säästöön isommilta lapsilta,  joten päätin nyt rajoittaa näitä tulevien lelujenkin määrää niin, että hankin vain todella laadukkaita ja kestäviä leluja. Ettei pääse ihan liian suureksi kasvamaan tuo tuleva lelumäärä.

 Olenkin jo muutaman löydön tehnyt kirpputoreilta, ja alennusmyynneistä.  Kuten tämän  Brion pellen,  joka maksoi vain muutaman euron.  Malmille on avattu Velmu kirppis lastenvaatekirpputori. Onnekseni sattumalta  löysin sen, ja  kävin kurkkimassa tarjontaa. Kiva tunnelmainen paikka.  Mukava, ja ystävällinen myyjä. Kahvia ja pullaakin tarjolla. Hyväkuntoista tavaraa vaatteista lastentarvikkeisiin vaunuja myöten. Tuolla käyn kyllä uudestaankin.  Seuraavaksi, kun  etsinnässä olisi jo isompi auton turvaistuin. Vauvanistuin alkaa jo käydä pieneksi. Katselinkin jo alustavasti, ja siellä näytti olevan ihan uudenveroisia istuimiakin myynnissä. 



 Samalla reissulla kävin piipahtamassa Prismassa  kun alennusmyynnit oli sielläkin.  Ja ilokseni löysin myös Brion  rakennus palikkalaatikon kympillä.  Pakkohan tämäkin oli valmiiksi ostaa tulevia palikkaleikkejä varten :-)

 Nyt kun vauhtiin pääsin...tässä vielä yksi Brion palikkalaatikko. Tämän sain huutonetistä vain 6€ hintaan...edullisia leluja siis.