perjantai 29. elokuuta 2014

Salainen neuleystävä;-)

Osallistun syksyn salainen neuleystävä-rinkiin. Kivaa! Ensimmäinen kertani siis. Tänään posti toi ihanan kortin salaiselta ystävältäni. Kiitos:-)!!!


 

Uusia teemakuja ja keskeneräistä puseroa.


Valvotun yön jälkeen kävin piristykseksi lähikauppamme syntymäpäivä tarjouksia katsastamassa. Näitä uusia teelaatuja sai 2 €/kpl. Joten otin molemmat meille kotiin. Tyttäret molemmat tykästyivät tuohon Lemon Macaroon makuun. Itse maistoin suklaa päärynää ja tykkään kyllä tuosta.

Tänään oli ensimmäinen kerta kun meidän pikkuinen antoi äidin käydä kaupassa ihan rauhassa. Nukkui koko ajan tyytyväisenä vaunuissa. Josko jatkossakin olisi näin niin äitikin pääsisi pikkuhiljaa ulkoilemaan ja poikien treeneihin myös. Nyt vain ollut pikkuisen haasteellista tähän asti ulkoilut kun ei millään ole viihtynyt vaunuissa.

Pojan pusero on myös tässä edennyt kahdessa illassa ihan kivasti. Ja voi että tämä lanka on ihanaa! Tykkään niin kutoa tätä ja valmista tulee nopeasti. Lankahan on tätä Novita Joki-lankaa. Oikein ihanaa perjantaita kaikille! Viikonloppu edessä;-)




keskiviikko 27. elokuuta 2014

Käsityöt

Miksi en ehdi kirjoittamaan...syy löytyy näistä;-) :

Nimittäin langoista ja syksyn neulontainnostuksesta. Se on nyt pahimmillaan. Joka hetki kun vauvanhoidon ja kotitöiden lomassa saan aikaa. Se kuluu neuloen.

Tästä Nallen Taika-kerästä tulee tyttärelle lapaset ainakin.


Novitan Nalle Taika-lanka.

Tästä sinisestä kerästä tulee villapaita pojalle kylmiin syysiltoihin jalkapallokentille.

Novita Joki-lanka 100% villaa.
Lisäksi näistä langoista tulee vauvalle sukat.
Novita Wool-lankaa.
Pari muutakin projektia lisäksi kunhan saan langat tilattua. Aika kuluu mukavasti näiden parissa.


tiistai 19. elokuuta 2014

Lämmintä palmikkopeittoa syksyyn.

Kuva kopioitu Novitan sivulta.


Tämän ihanan valkoisen palmikko peiton kuvan ja ohjeen löysin Novitan sivuilta. Ja aion tehdä tuon kyllä talveksi. Näyttää kauniilta ja lämpimältä. Toinenkin peitto on tulossa kunhan saan ohjeen siihen.

Nyt on myös aika aloittaa villasukka ja hanskojen neulonta projekti. Monta paria saakin tehdä kun ajattelin lahjaksikin neuloa. Kovasti olen ohjeita yrittänyt etsiskellä. Tytär haluaa tuubihuivin ja siihen yritän myös löytää jonkun kivan ohjeen ja lankaa.

Kaatosadetta ja neuvola käyntiä.



Tänään saikin jo pukea enemmän lämmintä vauvalle ulos mennessä. Saatiin kunnon sade päällemme kun lähdimme vaunuttelemaan neuvolaan. Mutta ihanan raikas ilma oli vaihteeksi. 

Vauva nukkui sikeät ja pitkät unet vaunuissa, jatkoi vielä kotonakin niin ,että sain tehdä kotihommia. Ihanaa, olisikohan Rela-tipoista kuitenkin ollut jo jotain apua kun nyt ollaan niitä muutamia päiviä kokeiltu. 


perjantai 15. elokuuta 2014

Vauvan peitto.


Tässä ihanan lämmin ja pehmoinen vauvan peitto. Äitini kutoma. Tulee kovaan käyttöön kohta. Kiitos äiti;-). Tänään jo ilma on menossa siihen suuntaan, että syksy on tulossa. Ihanaa, sitä jo odottelen. Syksyisen viileitä kelejä. 


torstai 14. elokuuta 2014

Tämän aamun kahvin korvike.


Ajattelin kokeilla tätä kaakaojuomaa aamukahvin korvaajaksi näiden huonosti nukuttujen öiden jälkeen.

Olen aikuisikään asti ollut ehdoton teenjuoja silloin kun jotain kuumaa juomaa on kaivannut. Nyt raskausaikana totuin aamuisin juomaan kupin kahvia, mikä onkin ollut ihana aamun piristäjä.

Nyt kun vauvalla on vatsavaivoja niin sain hieman neuvoja neuvolasta niihin. Yksi on tuo kahvin juonnin jättö imetysajaksi vaikka sitä hyvin vähän juonkin. Toinen oli Rela tipat. Niitä pitää myös kokeilla. Sitten on mausteinen ruoka. Ja tämä tarkoittaa sitä että tekisin itselleni erikseen maustamatonta ruokaa. Yksi äiti oli jättänyt kokonaan suklaan pois ruokavaliosta. Ja hänen vauvansa vatsavaivat loppuivat siihen.

Voi ei...nimittäin rakastan suklaata kuten tuosta juomastakin voi päätellä. Mutta kaikkea on kokeiltava. Tänään aloitan tuosta kahvista. Ja voin kertoa että hyvää oli tämä kaakao vaikka piristävyydessä ei vedäkkään vertoja aamukahville.

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Clean skin-tuoksu

Ihastuin tähän CLEAN SKIN tuoksuun raskausaikanani kun etsin uutta tuoksua kokeiluun. Nyt tuo onkin päässyt loppumaan, joten uuden hankinta on edessä. Ihana tuoksu, suosittelen kokeilemaan.



Täyttä elämää.

Sitä on taas huomannut ajan kiitävän hurjaa vauhtia. Nyt meidän pienokainen on jo yli kuukauden ikäinen. 

Arki on ollut kiireistä ja sekavaakin. Sitä ajattelee, että nyt voin tehdä keittiötöitä kun vauvan saa pitkän imetyssession päätteeksi nukkumaan. No, sitä laittaa tiskit ja aloittaa lettujen teon. Saa valmistelut siihen malliin että alkaa paistaa muutaman letun. Ja...pienen sängystä alkaakin kuulua täyttä huutoa. 

Tai kun luulet yöllä saaneesi pienen uneen ja nostat sänkyyn nukkumaan. Yrität todella hiljaa hiipiä itse nukkumaan niin jopas alkaa huuto kun olet päässyt makuuasentoon. Ja tämä ei toistu kerran vaan monta kertaa yössä. Ja lopulta huomaat nukkuvasi vauva vieressä todella huonossa asennossa. Aamulla selkä kiittää;-). 

Tai aamulla saat tehtyä aamukahvin ja istahdat siitä nauttimaan...ei onnistu;-). 

Mutta silti...kun vauva on tyytyväinen, jokeltelee ja antaa sinulle maailman ihanimman hymyn. Se unohduttaa kaiken tämän ja unettomat yöt. Se on jotain niin ihanaa ja söpöä että ihan itkettää. Tai kun katsoo nukkuvaa tuhisevaa söpöläistä. Voiko olla mitään muuta yhtä ihanaa. Ei minusta. 


Tämä aika menee ohi niin hurjaa vauhtia, että olen päättänyt nauttia tästä ajasta täysillä. Myöhemmin ehtii suorittaa ja nukkua. Nyt eletään vauvan ehdoilla ja nautitaan tästä ajasta.